sponzorujeme,
eclair design, 2006

Matějská pouť Praha

V  pondělí 20.března, prvního jarního dne,  jsme využili příležitosti tradičního bezplatného dne pro držitele průkazů ZTP a  ZTP/P a navštívili jsme  Matějskou pouť. Naše čtrnáctičlenná výprava do Prahy cestovala rychlíkem a z Holešovického nádraží už  to bylo pěšky na výstaviště, místo známé  pouti, jen kousek. I přes velké množství návštěvníků stihl každý z nás minimálně čtyři atrakce, na které si musel vystát frontu i několik desítek minut.  Stálo to však za to. Horskou dráhu, Ruské kolo a padesát metrů vysoký "řetízkáč" na jiných poutích nemají. V našem zájmu  byly i další, běžnější atrakce,ale  také  něco do žaludku a pro naše milé doma perníková srdíčka, slané  nebo sladké mandle, či nepřeberné množství a druhů dalších lahůdek.  Čtyři hodiny točení,  jízd a mlsání  rychle utekly a " na nádraží už houkal vlak ". Zážitků bylo tolik, že jsme zapomněli i na to, že by nás po tak dlouhém stání a chození měly bolet nohy. Nikdo z nás si však nestěžoval a již se přemýšlelo nad dalšími společnými výlety. 

 V Táboře, už na perónu, na některé z nás čekali rodiče. Další poutníci ve zdraví a v dobré náladě doputovali až  do Klíčku, do  Záluží.
Poutníci: Martin Šustr, Pavel Martínek, Petr Podzimek, Veronika Donátová, Jitka Kločáková, Jirka a Michal Vladykovi, Michal Náhlovský, Martin Dušek, Martina Lopatová, Petra Vítková, Jolana Prokopová, Aleš Durdiak a Kamil Sixta

Zapsal: Kamil Sixta - PSS Klíček

 

Fotogalerie