sponzorujeme,
eclair design, 2006

Mikulášská besídka v Kamberku

Už po sedmé uspořádala v úterý 3. prosince 2013 středočeská obec Kamberk ve spolupráci s Denním a týdenním stacionářem Klíček Mikulášskou besídku pro klienty několika stacionářů pro osoby s mentálním postižením. Zúčastnily se Klíček, Empatie, Lidmaň, Zběšičky, Černovice a Odlochovice.
Na setkání s nadpřirozenými bytostmi přijelo tentokrát na 90 hostů a jak následující fotografie dokazují, všichni se skvěle bavili. Po první  písničce, která už zcela zaplnila parket, se ujala slova starostka Kamberku, paní Ing. Alena Jenšíková. Všechny hosty přivítala a seznámila je s tím, co je na letošní mikulášské čeká.
A bylo se na co těšit. Kromě písniček DJ Jardy Moravy to byly zákusky, limonády, večeře... a potom,... když se venku setmělo,..... otevřelo se okno... a dovnitř skočil chlupatý a strašný čert. Jednoho by bylo málo a tak dveřmi přiběhl další.  Úlek a křik netrval dlouho, brzy prošel přes parket majestátným krokem Mikuláš s andělem, čerti zkrotli a stali se kamarády. Kdo si s nimi chtěl zatancovat mohl a  kdo chtěl recitovat a zpívat Mikulášovi, mohl také. Svatý muž všechny obdaroval dárkem, rozloučil se  a slíbil přijít i napřesrok, čerti si ještě několikrár "trsli"  a utekli.
Zábava pokračovala až do 18. hodin a protože nikdo nezlobil, všichni se ve zdraví a spokojení vrátili  do svých domovů.

 

Fotogalerie